ROVI Rail caută moderatori

Caut două persoane care pot intra zilnic măcar 15-30 de minute pe forum și pe pagina de facebook care să preia taskurile de moderare și de promovare a comunității.

Ofer training în materie de comunicare online, SEO, și facebook advertising.

Candidatul ideal se pricepe cât de cât la Trainz ca joc ca să poată oferi sfaturi noile veniți care se blochează în probleme generice. Este prietenos și își dorește să ajute mai mult decât își dorește corectitudine și respectarea regulilor. El este politicos, maleabil, foarte răbdător, și poate trata fiecare situație în felul ei unic, și nu va folosi idei preconcepute, nu va fi repezit și nu va repezi membrii comunității.

Responsabilitățile postului sunt:
– Să intre zilnic pe pagina de facebook și să răspundă la mesaje și comentarii.
– Zilnic, pe pagina de facebook, să facă câte 1-2 postări interesante (instrucțiuni clare vor fi date pentru început)
– Să intre pe forum și să modereze activitatea utilizatorilor, ajutând-ui pe ce noi, și oferind suport și sfaturi
– Să atragă atenția asupra încălcării regulilor de postare și comunicare pe forum conform regulamentului forumului
– Să organizeze concursurile de poze, dar și celălalte concursuri ce vor urma să apară. Atât înscrierea cât și votarea.
– Cei doi moderatori vor trebui să lucreze împreună și să colaboreze pentru a îndeplini sarcinile necesare promovării comunității

Îi invit pe cei interesați să mă contacteze pe privat aici, sau pe facebook – pe pagina ROVI Rail, nu pe profilul personal (s-ar putea să nu am timp să vă răspund, pe când pe pagină mai sunt și alte persoane).

Am să pun câteva întrebări, și voi alege persoanele cu care cred că pot eu personal colabora cel mai bine. Persoanele cu care simt că mă potrivesc ca mod de gândire, percepție, și abordare a subiectelor sensibile. Nu caut cel mai bun candidat, caut cei mai compatibili oameni cu viziunea ROVI-Rail.

Mulțumesc!

Content și dependințe

Pentru ca asseturile disponibile pe site să îți funcționeze, ai nevoie de dependințe. Atunci când descarci o locomotivă de 10-15 mb, trebuie să știi că nu ai luat tot!

Dependințele sunt fișiere care conține pantografe, cabine, boghiuri, specificații tehnice de performanță, sunete, ș.a.m.d. Motivul pentru care nu împachetăm dependințele direct pe locomotivă este că ele sunt deseori comune. De exemplu, 30 de locomotive folosesc același boghiu și pantograf care au 20mb fiecare. Asta înseamnă că atunci când descărcați aceste 30 de locomotive, vei descărca inutil 600mb când ție îți trebuie doar 20. La o viteză de 1mb/s, optimă (deseori e chiar mai rău), tu trebuie să aștepți 10 minute în plus să descarci ceva ce nu îți trebuie.

Împachetând dependințele separat, economisim și noi spațiu de stocare, și tu poți descărca lucrurile mai repede!

În prezent, la secțiunea Dependințe vei găsi mai multe fișiere pentru toate tipurile de locomotive. Dacă descarci toate aceste fișiere acum vei avea în jocul tău toate depedințele necesare pentru a te bucura de cele 120 de locomotive disponibile acum la download, cât și cele 237 ce au mai rămas de urcat și vor veni în următoarele luni.

Practic, dacă descarci acum și instalezi toate dependințele de pe ROVI-Rail, toate locomotivele ce vor apărea de acum încolo îți vor funcționa fără probleme!

Mid-week update: 20 Dec 2017

Astăzi am reușit să activăm pe site următoarele asseturi. Printre ele se numără și modelul nou de EGM 621 al lui Andrei Pintea, dar și reskinuri istorice, în premieră, de la începutul anilor 2000 create de Adrian Iacboan.

CFR-Calatori-40-0229-3.jpg

CFR-Calatori-40-0721-7

CFR-Calatori-60-1356-9

CFR-Calatori-60-1367-6

CFR-Calatori-63-0834-0

CFR-Calatori-63-0837-2

CFR-Calatori-65-0957-4

CFR-Calatori-65-0957-4

CFR-Calatori-65-1179-4

CFR-Calatori-60-1396-5

CFR-Calatori-40-0729-0

CFR-Calatori-41-0054-1

CFR-Calatori-41-0108-5

CFR-Calatori-41-0122-6

CFR-Calatori-41-0829-6

CFR-Calatori-060-EA-247

CFR-Calatori-40-0520-3

CFR-Calatori-40-0108

Corectarea informațiilor despre asseturi

În procesul de sortare a celor peste 500 de asseturi strânse, puteți fi siguri că s-au făcut și erori când vine vorba de informații. Metoda e anevoioasă. Încercăm să construim o bază de dată care să rămână pe termen lung. Pe parcurs, am dat peste asseturi cu kuid-uri invalide, care au trebuit să primească kuid original de la cei ce le-au corectat. Sau poate acest lucru sa întâmplat demult, și asseturile au ajuns la noi cu autori greșiți, sau inexistenți.

Mai mult, informațiile cu privire la operator și stația de domiciliu sunt strânse din diverse surse, și pot fi greșite.

Știm.

De aceea, vă rugăm, pe cei cu ochiul format, ca atunci când observați o greșeală la un câmp, sau observații muncă ce vă aparține sub numele altui autor să înțelegeți că erorile nu sunt intenționat și să ne ajutați să le corectăm!

Ne puteți contacta pe forum sau pe pagina de facebook. Așteptăm contribuția tuturor la acest poral. Mulțumim!

ROVI Rail – Deschiderea oficială!

ROVI Rail – Deschiderea oficială!

După încă o lună de pauză, site-ul este din nou în picioare. Acest nou mare update aduce:

  • Un format nou, mai modern
  • Un format nou pentru listarea asseturilor ce permită căutarea după o multitudine de criterii, cum ar fi, pentru locomotive, clasa, operatorul, epoca, sau chiar depoul de domiciliu
  • Migrarea întregii operațiuni către un nou host
  • Migrarea asseturilor downladabile către un cont plătit de Mediafire care permite descărcarea directă de pe site
  • Corectarea tuturor asseturilor care vor fi urcate pe site
  • Separarea asseturilor de dependințe pentru un download mai facil.

În baza noastră de date sunt acum undeva la peste 500 de asseturi care își așteaptă ordinea la download. În acest moment, la primul update am reușit să urcăm aproximativ 100. Restul sunt deja corectate, testate, verificate și uploadate. Ce ne rămâne de făcut față de experiențele din trecut este să le punem în pagină.

Vom veni cu câte un update săptămânal însoțit de un concurs de poze, prin care sperăm să creștem notorietatea asseturilor și interesul comunității. În fiecare săptămână vom avea un concurs de poze cu asseturi uploadate în acea săptămână 🙂

Migrarea către Mediafire ne permite să și track-uim numărul de downloaduri, lucru care ne va ajuta pe viitor să realizăm ce asseturi prezintă cel mai mare interes.

Pentru mai multă asistență, vă așteptăm în continuare pe forum, unde membrii comunității vor încerca să vă ajute în limita posibilităților lor.

Despre concursurile de poze de pe forum și de pe Facebook

În urma ultimului concurs au existat niște argumente care de a lungul timpului se repetă, și nu doar la noi, pe care eu le consider a fi risipă de energie și cărora nu le-aș da curs dacă nu ar fi discutate politicos.

De exemplu, anul trecut am avut un utilizator care nu obținea voturi și la un concurs a decis să posteze o grămadă de poze pe pagina noastră, la fiecare postare întrebând dacă pozele respective sunt destul de bune. Frustrările de genul ăsta există și vor exista atâta timp cât nu vom înțelege cu toții câteva lucruri.

Voi încerca în postarea asta să vă explic un pic cum văd eu lucrurile și de ce data viitoare când voi vedea astfel de comportament îl voi ignora și vă încurajez să faceți la fel.

Concursul de screenshoturi e ceva ce se organizează pe comunități de când lumea. Uneori au fost și premii, deseori doar laudă. Și dese au fost și disputele.

Pe ROVI Rail am încercat și am experimentat cu câteva chestii pentru a înțelege ideea mai bine și a vedea cum putem să folosim concursul în beneficiul comunității. Acum, e un bun prilej să îți expui munca într-un mod competitiv, antrenant, și poate motivant pentru unii. Una din primele probleme era că prietenii se votează și se vor vota mereu între ei. Asa că am zis să încercăm cu votul anonim. Ne-am trezit apoi că la anumite concursuri se înscriau 10 oameni și într-o săptămână votau 6.

Acum, puneți-vă trei întrebări:
– Credeți că numărul de voturi reflectă în mod direct “cea mai bună poză”?
– Ce înseamnă cea mai bună poză?
– Dacă 100 de copii de 10 ani zic că TU ești cel mai tare jucător de fotbal al secolului nostru, și Gică Hagi zice că ești sub-mediocru, pe cine asculți și de ce?

Concluzia mea e că nu putem vorbi de obiectivitate în concursurile astea până nu punem la punct un sistem complet de evaluare. Cam cum e la gimnastică de exemplu. V-ați imagina un sistem de genul și complexitatea asta pentru un concurs de poze cu trenuri? Credeți că ar ajuta la stabilirea celei mai bune poze? Și chiar credeți că e necesar?

Concursurile acestea sunt și vor fi mereu subiective. Mereu ne vom vota prietenii și mereu va fi cineva care se va uita la pozele lui și nu va înțelege de ce nu ia destule voturi. Gusturile diferă, viziunea diferă. Suntem diferiți. Dacă vezi acest concurs și când te uiți la ce se întâmplă cel mai mult observi o lipsă de corectitudine, ai o problemă. Get over it.

Eu încurajez distribuirea concursurilor printre prieteni pentru că pozele înscrise de obicei sunt cel puțin mișto și arată multele fețe ale hobbyului. Dacă eu pe pagina de FB distribui poze din joc, sunt înclinat să distribui ce îmi place mie și astfel lumea vede hobbyul prin ochii mei. Distribuind poze de la 10 autori distribuim 10 laturi ale jocului și 10 viziuni. Iar lumea care vede jocul și hobbyul le va vedea pe toate. Nu doar pe “cele mai bune”.

Și cred că ați mai observat că m-am ferit întotdeauna să folosesc termeni de comparație între participanți și să cataloghez o poză ca fiind cea mai bună…deși în mai multe rânduri au fost submisii care ne-au lăsat cu gura căscată.

Iar când vine vorba de premii, ele au ca scop încurajarea participării, nu răsplătirea rezultatului. Nu primești un key sau o rută pentru că ai fost cel mai bun. Premiul este simbolic și există ca să te încurajeze să participi. Iar condiția în momentul de față este să strângi likeuri. Adică să faci reclamă hobbyului. Atât. Să susții că dacă sistemul de premiere nu este perfect n-ar trebui să mai organizăm evenimentul este din punctul meu de vedere absurd. Dacă asta e părerea ta, nu participa. Și cunosc destui oameni pe comunitate care fac exact asta, fără resentimente.

Dacă poți să înțelegi viziunea asta asupra concursului și să îl privești ca pe un eveniment de promovare așteptăm participarea ta și la edițiile viitoare!

Dacă ai citit până aici mulțumesc pentru răbdare. Asta e ultima dată când am să deschid acest subiect. El rămâne scris pentru oricine va veni din nou cu aceste nelămuriri care se repetă ciclic ca să nu fiu nevoit să o iau iar de la capăt cu explicațiile.

Ca să închei pe o notă mai pozitivă, vreau să anunț că se lucrează la niște idei și sisteme de concurs care să fie cât de cât obiective. Când vom fi gata cu ele, vom avea câteva concursuri cu jurizare și sisteme de punctare. Acolo vom avea premii un pic mai consistente dar al căror scop este tot încurajarea oamenilor să se implice și creșterea notorietății pentru hobby. 😀

Sper că nu am fost prea drastic și vă mulțumesc pentru înțelegere!

Anunț informativ despre site-urile gen G2A, Kinguin, Instant-Gaming.

Anunț informativ despre site-urile gen G2A, Kinguin, Instant-Gaming.

Am observat cu bucurie că în ultima vreme, din ce în ce mai mulți dintre voi și-au cumpărat sau au încercat să își cumpere Trainz12 sau TrainzAnewEra în original, pentru STEAM.

Acest lucru pune România pe hartă pentru cei de la N3V Games, astfel încât într-o bună zi vom putea spera să avem și noi content Românesc, de calitate, în versiunea originală a jocurilor.

Noi pe ROVI Rail am promovat site-uri ca HumbleBundle sau BundleStars, cât și reducerile periodice pe STEAM și magazinul online al N3V. Era de așteptat ca la un moment dat în căutarea reducerilor să se ajungă și la site-uri de tip RESELLER ca și G2A, Kinguin, Instant-Gaming.
Vă invităm să citiți articolul de mai jos (în Engleză, îl puteți traduce în Google Translate sau direct din Chrome) pentru a înțelege mai bine de ce aceste site-uri sunt nesigure și dăunătoare.

https://www.reddit.com/r/GameDeals/comments/2yhlw4/key_resellers_and_what_they_mean_for_you/

Ele pot conține key-uri cumpărate cu cărți de credit furate, false, sau care sunt cumpărate en-gros de pe site-uri care oferă reduceri, pentru a fi vândute la o mică marjă de profit, după ce reducerea a expirat.

De exemplu, puteți cumpăra acum, de pe Humble Bundle, TANE cu 7 euro și jumătate. Cineva cumpără acum 100 de copii și când promoția expiră, le va vinde cu 8 euro și jumătate. Pentru cine nu știe de promoție, el va fi mult mai ieftin decât prețul normal de 27 de euro.

Mai mult, au existat situații în care numere mari de keyuri au fost dezactivate pentru că au fost cumpărate cu keyuri false.

În ultimul rând, hai să ne gândim un pic, cu bun-simț și responsabilitate. Motivul pentru care cumperi un joc e ca să susții producătorul. L-ai piratat destulă vreme, ți-a plăcut, e un mod onest și sincer de a spune mulțumesc autorului. Nu toți de permităm să trimitem 150 de lei pentru jocul original. După părerea mea, chiar este un preț un pic cam mare pentru România. Dar atunci când jocul este vândut la reducere, cu 7 euro, de ce să ne zgârcim și să încercăm să îl cumpărăm de pe site-uri cu practici dubioase la 5 euro?

De ce să căutăm să economisi 22 de euro atunci când avem o economie, clară, onestă de 20 de euro ?

Acestea fiind spuse, pentru site-ul Instant Gaming, vă invit să căutați TrainSimulator 2018, care la 2 zile după ce a fost lansat, se găsește cu o reducere de 40%. Invit pe oricine crede că acele keyuri sunt de încredere și că sunt susținute de către producătorul jocului….

https://www.instant-gaming.com/en/payment-2326-train-simulator-2018/

Oricine poate cumpăra de pe aceste site-uri, nu ne ferim să le expunem. Acesta este un apel la responsabilizare. Dacă tot vrem să facem un gest de recunoștință față de creatorii jocului, hai să îl facem pe bune!